Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Acte Institucional Dia d'Europa 2020 - Concert Orquestra Simfònica de les Illes Balears

Dissabte 9 de maig a les 12.00 h - web CBE i xarxes socials / 22-04-20

El Dia d'Europa celebra cada 9 de maig la pau i la unitat del continent. La data és l'aniversari de la històrica declaració de Schuman. En un discurs pronunciat a París en 1950, el ministre francès d'Afers exteriors, Robert Schuman, va exposar la seva idea d'una nova forma de cooperació política que fes impensable un conflicte bèl•lic entre les nacions europees.
Aquesta idea era la d'una institució europea que mancomunés i gestionés la producció de carbó i acer. Just un any després es va signar el Tractat pel qual es creava aquesta institució. La proposta de Schuman es considera el començament del que és avui la Unió Europea.

Cada d’any el Centre Balears Europa organitza l’acte institucional del Govern de les Illes Balears per a celebrar el Dia d’Europa. Aquest acte sol consistir en un discurs institucional i un concert.
Degut a la situació sobrevinguda per la pandèmia COVID19 el Centre Balears Europa no ha volgut deixar de celebrar aquesta data tan especial i s’ha organitzat un acte institucional online.
Gràcies a la colaboració de la Orquestra Simfònica de les Illes Balears dia 9 de maig a les 12.00 hores podrem gaudir a través d’aquesta pàgina i de les xarxes socials del Centre Balears Europa i Europe Direct del concert.
Tornar Compartir Imprimir