Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Transició energètica en els contextos Insulars de la UE

Durant la sessió Clean Energy for EU Islands' progress and prospects realitzada en el marc de la EUSEW (EU Sustainable Energy Week) es va debatre sobre els avenços de la Iniciativa sobre Energia Neta per a les Illes de la UE, així com sobre la direcció que haurà de prendre el suport a la transició energètica en els territoris insulars.

El 2017, la Comissió Europea, juntament amb 14 estats membres, van signar la Declaració Política de La Valletta, on es va comprometre a donar suport a la Iniciativa Energia Neta per a les Illes de la Unió Europea i a posar en marxa un marc de treball a llarg termini per promoure projectes d’interès comú per a les comunitats insulars finançats conjuntament amb el sector privat, així com  a proveir d’assistència tècnica als territoris, per accelerar la transició energètica a totes les illes de la UE. 
 
L’any passat, la Comissió va crear la Secretaria per a la Iniciativa, la primera àrea d’assistència tècnica dedicada exclusivament a les illes i que actualment dóna suport a 26 illes en el desenvolupament d’agendes de transició d’energia neta. Al mateix temps, la Comissió participa directament amb els estats membres i les autoritats locals per abordar els principals obstacles de la descarbonització de les illes.
 
Durant la sessió Clean Energy for EU Islands' progress and prospects realitzada en el marc de la EUSEW  es va debatre sobre els avenços de la Iniciativa sobre Energia Neta per a les Illes de la UE, així com sobre la direcció que haurà de prendre el suport a la transició energètica en els territoris insulars. La sessió a l’hora centrà els seus esforços en debatre sobre nous models de governança  que ajudin a impulsar la transició d’energia neta a les illes de la UE amb l’exposició de bones pràctiques relatives als processos de transició d’energia neta en curs a les comunitats illenques. 
 
EL secretariat va  insistir la importància de crear un marc a llarg termini en termes d’assistència tècnica d'aquests projectes per tal d’ajudar a la creació de sinergies entre illes. Destacà, així mateix, les limitacions insulars en l’establiment d’una xarxa energètica descarbonitzada (restriccions financeres, reguladores i geogràfiques). 

02-07-2019

Brussel·les, 

Antoni Mut Pinya. 

energycbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir