Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Les possibilitats d’inversió a Flandes per les empreses espanyoles


El passat 11 de març es va celebrar una CORE a la delegació de Canàries on Flanders Investment and Trade o FIT va presentar-se com a organisme d’ajuda i assessorament per empreses dins Flandes. D’acord amb l’Informe del mercat mundial, Bèlgica és un dels 10 països amb més exportacions a escala mundial i la seva figura d’exportació per càpita és una de les més altes i la seva posició fa que també sigui un dels països amb majors importacions. 
Flandes destaca sobretot per les seves oportunitats en el sector de ciències de la vida i de la salut, en el logístic, el químic, el gastronòmic i el de recursos. Són tals les oportunitats que ofereix que sovint els inversors consideren Flandes com un punt d’inversió únic. Ambers n’és un exemple, ja que està considerada com el Cluster de la indústria química més extensa d’Europa. Flandes també destaca en sectors com ara bé l’automobilístic. Només en el port de Zeebrugge es produeixen cada any més de 3 milions de cotxes gràcies a l’assessorament i  l’experiència en manufactura d’automòbils. Noms com Audi, Volvo, Toyota, Mazda i Honda hi són presents. Altres condicions com les ajudes a projectes d’I+D, el baix cost de vida i de producció i el fet de que a FIT es parlin quatre llengües de manera fluida (holandès, francès, alemany i anglès) obren més encara les oportunitats de negoci per aquestes societats.
Pel que fa a l’assessorament, el FIT ajuda com a agència governamental a les empreses posant-les en contacte amb interessats, banc i reguladors. A més, el FIT organitza visites d’obra pel mercat immobiliari i proporciona ajudes de caràcter legal a l’hora de començar un negoci; tot això de manera gratuïta. El marge d’inversió del FIT ha anat creixent de manera exponencial cada any. El 2018 el FIT va aconseguir un marge per invertir de 4,24 mil milions d’euros, que van ajudar a la creació de 234 projectes i que va crear 5.330 llocs de treball.
A més de brindar totes aquestes oportunitats, el FIT també organitza a Barcelona tres fires: la Mobile World Congress, l’Smart City Expo World Congress i Alimentaria. Celebrat cada any, Mobile World Congress és el principal esdeveniment mundial de la indústria mòbil. Últimament s’ha emmarcat la tecnologia i la innovació al voltant de la Intel•ligència Artificial, la Big Data, el Blockchain i la tecnologia 5G, que podrà permetre la immediatesa de la informació en format d’imatge i així donar cabuda a grans avenços com ara les operacions quirúrgiques a distància. La propera exposició tindrà lloc el febrer de 2020. L’Smart City Expo World Congress també es celebra anualment. En aquest esdeveniment es presenten projectes de disseny de les ciutats del futur i inclouen la gestió de les ciutats, les ciutats segures, l’economia, la mobilitat, la sostenibilitat i la tecnologia de dades. La propera fira tindrà cabuda del 19 al 21 de novembre de 2019. Finalment, Alimentaria es celebra un cop cada dos anys i és una fira gastronòmica, de mejar i begudes. La propera es tindrà lloc del 20 al 23 d’abril de 2020.
Aleshores, cal destacar que el FIT és una gran oportunitat d’assessorament i de finançament per aquelles empreses que tinguin pensat invertir en Flandes. A més de comptar amb experts de facilitar el l’acció empresarial, Flandes resulta un punt de referència pels mons de la sanitat, la tecnologia, els recursos i la gastronomia. En conseqüència, Flandes afavoreix en gran mesura el creixement de les empreses que es comprometen a fer créixer aquesta regió.

02-04-2019

Francisco Lorente Bibiloni
Brussel·les

Llistat d'informes Compartir Imprimir