Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
EARLALL (Associació Europea de Regions i Autoritats Locals per a l'Aprenentatge Permanent)

L’EARLALL es va crear l’any 2001 sota una iniciativa de les autoritats locals i regionals arreu d’Europa amb la intenció de construir una cooperació sòlida en l’àmbit de l’aprenentatge permanent.

El seu objectiu principal és incrementar i ressaltar el rol que tenen els governs locals i regionals planejant i implementant les estratègies d’aprenentatge permanent, influenciant les polítiques europees i fomentant un diàleg i cooperació actius amb les institucions europees, facilitar la cooperació entre els membres de l’associació, per tal de compartir informació i experiències, així com facilitar accions i projectes finançats per la UE. Proporciona als seus membres oportunitats de millora de les seves estratègies, plans i accions amb el mencionat intercanvi d’experiències i bones pràctiques entre les diferents regions.

Actualment 13 regions en són membres, entre les quals es troben Astúries, el País Basc i Catalunya, i entre les quals no figura cap regió insular,  conjuntament amb un gran grup d’observadors que participen activament en reunions polítiques, grups tècnics i seminaris temàtics i altres esdeveniments per portar a terme projectes conjunts. No només en són membres les regions europees també en forma part Hordaland (Noruega).

L’aprenentatge o educació permanent és una idea educativa oberta a qualsevol etapa d’aprenentatge al llarg de la vida d’una persona, portant-la a un aprenentatge continu, i  a la millora de coneixements, competències i aptituds.

Es focalitza principal però no exclusivament cap a l’educació per a Adults, en els sistemes formatius dirigits a persones majors d’edat.

Durant aquest any 2018 han portat a terme els projectes següents:
-    FINAL€ - Finançament de l’aprenentatge per a Adults a Europa. Que va finalitzar el Març de 2018, després de dos anys de funcionament i estava co-finançat pel Programa Europeu Erasmus +.
-    TALENTS – Nous talents per a Empreses: Desenvolupar els potencials d’Immigrants i Refugiats, dins els camps dels idiomes i la formació professional per a facilitar el seu accés al mon laboral. Està co-finançat també pel Programa Erasmus +, dins l’àmbit de l’educació i formació per a grups en risc d’exclusió social. El seu objectiu principal és l’anàlisi de la situació i el posterior desenvolupament de models i guies per a portar-ho a terme.
-    VET (vocational education and training) in Urban Centres – Desenvolupament de Centres Urbans sostenibles amb una implicació activa en l’educació vocacional i la formació vocacional, que té com a objectiu la creació de models de governança per a aconseguir una implicació activa de les escoles de formació professional i dels negocis locals als processos de planificació urbana, i la creació de nous programes de formació professional lligats a les necessitats dels centres urbans.
-    FIER – Una via ràpida per a la integració a les regions europees. Té per objectiu el desenvolupament d’instruments i estratègies per una integració ràpida al mercat laboral de grups desfavorits entre els refugiats i les persones en cerca d’asil.

Aquests projectes s’emmarquen dins diversos grups de treball: mobilitat, integració i mercat laboral, aquest últim liderat per la regió de Catalunya.

L’Assemblea General es reuneix tres vegades a l’any per decidir les properes passes a prendre i analitzar el funcionament dels projectes en marxa.

Com a objectiu de cara a l’any 2019, volen donar més visibilitat als projectes que porten a terme les regions membre, i reforçar més activament la cooperació amb les Institucions Europees i un seguiment de les negociacions dels programes de finançament europeu post 2020.

10-12-2018

Francesca Amengual Rosselló

Brussel·les

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir