Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Energy Storage Global Conference
L’emmagatzemament energètic a les zones insulars

En el marc de l’ Energy Storage Global Conference realitzada a Brussel·les es posa de relleu la importància de l’emmagatzemament energètic a l’hora de transigir cap a un model energètic més sostenible.

La utilització de fonts energètiques renovables, principalment l’eòlica i la solar, implica estar sotmesos a les fluctuacions climàtiques i a no disposar d’un flux constant d’energia. En aquest sentit, l’emmagatzemament energètic esdevé clau per assegurar el correcte abastiment als usuaris.

La situació s’agreuja a les zones insulars. Derivat de les seves condicions geogràfiques la dependència energètica de les illes és major. L’aïllament i la falta de recursos energètics fòssils que les caracteritza les converteix en zones vulnerables en termes d’abastiment energètic. Per això, resulta essencial transigir cap a un model energètic més sostenible, on l’emmagatzemament energètic juga un paper fonamental.

Trobem múltiples exemples de territoris insulars que han iniciat aquesta reconversió energètica.

L’illa francesa de Sien es troba totalment desconnectada del territori continental. Amb el seu propi sistema elèctric l’illa s’abastia amb motors diesels fins a principis de 2017. Amb la implantació de sistemes d’emmagatzemament i centralització energètica l’illa podrà aconseguir l’objectiu assenyalat de 50% de renovables per a l’any 2030.

De la mateixa manera les illes Feroe han fet us del nous sistemes d’emmagatzemament que combinats amb els seus parcs eòlics permeten assegurar l’estabilitat energètica.

Una altre exemple paradigmàtic és el de la illa francesa de Reunió que ha implementat sistemes de bateries que li permeten proveir a la seva població amb un 100% d’energies renovables.

06-11-2018

Antoni Mut Piña 

Brussel·les

Llistat d'informes Compartir Imprimir