Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Conferència sobre els reptes del patrimoni cultural

El passat 26 de juny el Parlament Europeu va acollir la conferència sobre el patrimoni cultural dins Europa, tot centrant-se en els reptes que es presenten actualment, com pugui ser la crisi de valors culturals o l'auge de tecnologia dins la nostra vida quotidiana.

Coincidint amb l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, les institucions europees volen que els ciutadans s'involucrin en el patrimoni cultural, des dels nivells més locals fins als europeus. La raó d'això és que la cultura és una eina molt bona per millorar la cohesió entre les persones, augmentant la percepció d'allò que s'anomena "pertinença a un grup".

Els objectius de la UE pels pròxims pressupostos és augmentar aquells programes que milloren l'intercanvi cultural entre els europeus, com puguin ser Europa Creativa, Erasmus + o Horizon 2020. D'aquesta manera es podrà potenciar el patrimoni cultural de cada territori i ensenyar-lo a les persones d'altres indrets que decideixin visitar-lo. A més a més, durant la conferència es va posar de manifest la importància de protegir els creadors culturals i millorar els seus drets, per així lluitar contra les grans empreses, com puguin ser Youtube o Google.

Un dels projectes que es va presentar va ser la Màquina del Temps de Venècia, un món virtual que abraça 1.000 anys d'evolució d'aquesta emblemàtica ciutat i que permet viure la seva cultura des de dins. Amb projectes com aquests es pretén utilitzar la cultura pròpia d'un lloc com a mitjà per lluitar contra la globalització i el turisme de masses.

27-06-2018

Joan Carles Munar
Brussel·les

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir