Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Reunió amb la Federació Europea d'Ocupació Domèstica i Atenció Domicilària

El passat 21 de juny va tenir lloc una reunió amb la Federació Europea d'Ocupació Domèstica i Atenció Domicilària (EFFE) per mostrar quina feina estaven desenvolupant per millorar els drets de les persones que desenvolupen feines domèstiques fora de casa seva, com puguin ser tasques relacionades amb la neteja o la cura de persones.

L'ocupació al sector domèstic és un dels menys regularitzat a Espanya: entorn del 70% de les persones que hi treballen es troben dins l'economia submergida. Això representa un greuge per les administracions públiques perquè aquests treballadors no es troben dins el sistema de la seguretat social, amb tots els aspectes negatius que això implica.

L'EFFE s'està posant en contacte amb diferents regions per obtenir-ne el seu suport institucional. Volen presentar una bateria de mesures per lluitar contra l'explotació laboral d'aquest sector, així com professionalitzar-lo, donar-li l'estatus que es mereix i adaptar-lo a les necessitats tecnològiques del moment.

Però per això s'ha de regular aquest mercat i facilitar la contractació de les persones que representen aquest sector. A França, a través de diverses mesures econòmiques i legals, han aconseguit que es redueixi la diferència entre donar d'alta o no un treballador domèstic, incentivant el pagament dels imposts corresponents i visibilitzant la feina per accedir a les ajudes estatals.

22-06-2018

Joan Carles Munar
Brussel·les

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir