Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
CORE sobre Cultura, educació, joventut i esports

La Coordinació d'Oficines Regionals d'Espanya a Brussel·les davant la UE es van reunir el passat 14 de juny per tractar el Consell Europeu de Cultura, Educació, Joventut i Esports del passat mes de maig, així com parlar de les preferències de la nova Presidència Rotatòria de la UE en aquests aspectes.

L'educació i la cultura seran prioritats de la Comissió Europea. Sobretot es volen potenciar les competències claus dins el currículum educatiu, millorar la inclusió social i la transmissió dels valors europeus a través de la cultura, educació, joventut i esports. La situació econòmica d'aquestes àrees també va preocupar bastant, ja que el pressupost de la UE està pendent d'aprovar-se amb algunes incògnites, com pugui ser l'impacte econòmic del Brexit o el canvi de prioritats de la Unió Europea (seguretat i migració). De totes maneres, els programes de mobilitat (Erasmus +), solidaritat (Cos Europeu de Solidaritat) o culturals (Europa Creativa) tendran un augment de pressupost.

Seguint en educació, la UE està preocupada amb alguns sistemes educatius. S'han centrat a demanar que els Estats membres facin esforços per millorar les competències bàsiques, com puguin ser l'emprenedoria, l'esperit crític, la matemàtica o la lecto-escriptura. Fins i tot han proposat que els alumnes d'educació obligatòria tenguin experiències empresarials durant la seva etapa educativa. Espanya vol treballar per impulsar els valors europeus per lluitar contra els nacionalismes divisoris, els moviments socials violents o la creixent amenaça terrorista. La presidència búlgara de la UE ha presentat un manual per disminuir l'antisemitisme dins Europa.

Pel que fa a temes d'esports, es vol potenciar l'Erasmus Sport per implementar valors socials i solidaris, així com reduir la distància entre els esports d'elit i el base. Bulgària ha mostrat molt d'interès a lluitar contra el dopatge i la compra de partits.

14-06-2018

Joan Carles Munar
Brussel·les

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir