Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Reunió sobre la creació de la xarxa europea d'universitats

El passat 15 de maig, la Representació Espanyola davant la Unió Europea va reunir els representants de les oficines regionals d'Espanya a Brussel·les per comentar-los la proposta de la Comissió Europea, feta arran del president de França Emmanuel Macron, de crear una xarxa d'universitats europea, a partir del finançament europeu, nacional i universitari.

L'educació superior vol ser la gran aliada de la Unió Europea per impulsar i reforçar el sentiment de pertinença a un mateix territori europeu. D'aquesta manera volen impulsar la creació de xarxes d'universitats perquè els alumnes, mitjançant el programa de mobilitat Erasmus +, pugui configurar un mateix programa d'estudis a través d'aquesta xarxa per obtenir un títol superior que tengui validesa a tota la Unió Europea.

El pròxim 29 de maig es durà a terme la primera reunió a Madrid per explicar el projecte a les universitats (socis) i centres d'investigació (associats) d'Espanya que estiguin interessats a participar-hi. De moment, cap al darrer trimestre d'enguany, sortirà la convocatòria espanyola per participar al projecte pilot. Hi haurà 4 projectes  amb 5 milions d'euros de finançament per cada un d'ells i amb una durada de tres anys. La idea és que hi hagi un mínim de tres universitats de la UE més centres d'investigació, que actuaran com a associats.

Després de la prova pilot tendrà lloc la implementació d'aquesta iniciativa a àmbit de la UE (2024-2030). S'hauran de modificar tota la legislació d'universitats per intentar unificar-la al màxim possible. D'aquesta manera es pretén acabar amb els tràmits burocràtics i econòmics per convalidar títols universitaris entre països de la UE, ja que moltes vegades el Pla Bolonya no és suficient.

15-05-2018

Joan Carles Munar
Brussel·les

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir