Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Conferència de la xarxa CIVITAS sobre el transport urbà de mercaderies

CIVITAS és una xarxa europea composta per més de 300 ciutats que s'esforcen per oferir polítiques de transport sostenible. El passat 24 d'abril varen oferir una conferència per parlar dels projectes més interessants sobre el transport sostenible de mercaderies. En total varen presentar quatre projectes: Citylab, Novelog, Success i U-turn.  Aquests projectes són models que han ajudat les ciutats participants a desenvolupar polítiques de transport de mercaderies tenint en compte el concepte de "transport intel·ligent".

CITYLAB té com a objectiu donar suport logístic a les ciutats que vulguin minimitzar els efectes produïts pel transport de mercaderies i de residus. Set ciutats (Amsterdam, Brussel·les, Oslo, Londres, París, Roma i Southampton) varen convertir-se en ciutats-laboratori on hi varen aplicar diverses mesures d'optimització del transport per carretera: Les polítiques adoptades incloïen mesures com: compra de bicicletes elèctriques per a l'entrega del correu, compra de llanxes elèctriques per repartir paqueteria i correu (Amsterdam), desenvolupament de tecnologia urbana per saber l'estat de les carreteres, utilització d'espais industrials abandonats com a punts d'entrega, canviar l'horari laboral dels treballadors del transport per repartir durant les hores de menys trànsit... Totes les mesures es poden consultar fent clic AQUÍ.

U-TURN és un model urbà per al transport que ofereix diverses mesures per millorar la logística de les ciutats (es van agafar les ciutats Londres, Milà, Atenes, Frankfurt i Berlín). En aquestes ciutats es van aplicar les següents accions: Analitzar el flux de trànsit de la ciutat per elaborar noves rutes per carretera, comprar vehicles elèctrics per fer el transport més sostenible, elaborar una cadena de subministres a través de cooperatives i punts estratègics de la ciutat...

El projecte SUCCESS dona les eines necessàries a les ciutats que estan creixent per fer-ho d'una manera optimitzada, intentant integrar tots els serveis d'una manera més eficient. Per aquest motiu València és una ciutat participant en aquest projecte. Valencia Parque Central és un projecte que té la voluntat de transformar l'antiga estació de tren de la ciutat i enterrar-la: d'aquesta manera s'aprofitarà el subsòl per construir-hi una estació ferroviària i de pas aprofitar la superfície per unir les més de 66 hectàrees que ocupava l'antiga estació.


NOVELOG és un model que analitza l'estat del sector de transport de les ciutats participants (Atenes, Torí, Graz, Roma, Barcelona i Mechelen) i n'ofereix solucions d'optimització. A Barcelona han influït per canviar el model de transport: varen veure que el 15% de la saturació per carretera era causat per vehicles de transports de mercaderies. Varen idear un sistema de transport urbà (micro distribució de mercaderies) mitjançant un flota de bicicletes que portaven un contenidor. D'aquesta manera substituïen els vehicles de motors per vehicles sostenibles.

25-04-2018

Joan Carles Munar
Brussel·les

energycbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir