Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Conferència "Avançar junts: l'enfocament de la Creu Roja per a la inclusió social dels migrants" organitzada pel Comitè Economic i Social Europeu

Presentació del nou fullet de l'Oficina de la Unió Europea de la Creu Roja

A nivell de la UE, les discussions actuals sobre la reforma del Sistema Europeu Comú d'Asil (més específicament la regulació de qualificació) i l'estatus que es concedirà als beneficiaris de protecció internacional, desperten diverses preocupacions sobre l'impacte que aquests canvis legislatius tindran en la inclusió social. De fet, la introducció d'una revisió obligatòria de l'estat de protecció internacional pot posar en perill les possibilitats d'integració de moltes persones a causa de la inestabilitat que es crearà.

Simultàniament, un nivell nacional, diversos estats membres estan reforçant la seva legislació sobre reunificació familiar. Al dificultar la reunificació de les famílies separades, els immigrants resulten més difícils d'involucrar-se en la majoria dels aspectes del procés d'inclusió social. En vista d'aquests canvis recents, els panelistes varen discutir la importància de desenvolupar polítiques inclusius i progressistes d'immigració i asil que millorin la inclusió social dels migrants. A més, l'esdeveniment va recollir algunes de les bones pràctiques implementades per les Societats Nacionals de la Creu Roja a Europa. Aquestes iniciatives busquen crear oportunitats perquè els migrants participin activament en tots els aspectes de la vida, incloses les activitats cívics, socials i econòmiques.

L'enfortiment de la inclusió social de les persones i comunitats vulnerables constitueix el nucli del treball realitzat per les Societats Nacionals de la Creu Roja a tota l'UE. El suport es proporciona de diferents maneres, depenent de les necessitats específiques de cada persona. Les activitats poden variar des d'assistència material bàsica, com a aliment o vestimenta, fins a assessorament sobre assumptes familiars, de salut o legals, i suport per accedir a ocupacions, habitatges o serveis socials. A menudo, les persones es beneficien d'una combinació de diferents serveis. Aquests serveis estan disponibles per a tots, sense discriminació.

"Avançar juntes: l'enfocament de la Creu Roja per a la inclusió social dels migrants" examina de prop les formes en què la Creu Roja brinda suport als migrants a Europa per crear consciència sobre les pràctiques d'inclusió. Amb l'objectiu d'alentar a les autoritats públiques a millorar el seu suport a iniciatives de gran qualitat que facilitin la inclusió social de tots els immigrants, aquest fullet ofereix 16 estudis de casos que aborden una varietat d'àngels, inclòs l'atenció mèdica, la unitat familiar i l'accés a l'ocupació. Aquest fullet de la Creu Roja presenta:

- Migrants: diferents perfils, diverses necessitats
- Pasar de la recepció a la inclusió
- Abordar el discurs per fomentar les percepcions alternatives
- Pertentant a través de la participació
- Aprovexar les xarxes locals

El fulleto complet es pot trobar al següent enllaç web. 

05-03-2018

Kristiyana Stancheva
Brussel·les

enterprisecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir