Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Conferència sobre el projecte PROSO: Promoure el compromís social en la recerca i en la innovació

El passat 19 de febrer es va dur a terme de la conferència final sobre el projecte PROSO, finançat a gràcies al programa HORIZON 2020 de la Comissió Europea. La conferència va servir per explicar quines han estat les polítiques que han duit a terme per elaborar el catàleg de bones pràctiques. Els socis del projecte han estat Bulgària, Regne Unit, Portugal, Àustria, Bèlgica i Alemanya.

La recerca i innovació són dos dels pilars base que permeten avançar cap a la millora de la nostra vida. La societat ha de tenir un paper molt important, perquè és una manera eficaç de millorar el seu coneixement i preparar-la per als reptes que els nous temps plantegen. Aquest projecte s'ha basat a estudiar quines són les capacitats del tercer sector (que correspon a associacions i organitzacions civils sense ànim de lucre) per involucrar-se en la recerca i innovació.

L'estudi final, que es pot trobar fent clic AQUÍ, analitza fins a sis barreres que es troba el tercer sector a l'hora d'implicar-se en la recerca i innovació:

  1. Crear rellevància perquè el tercer sector vegi un interès a inserir-se en els processos de recerca i innovació. Això es pot solucionar fent que aquest sector s'inclogui dins l'agenda de les institucions europees i nacionals a l'hora de crear projectes financers.
  2. Fer que les decisions del tercer sector tengui importància en la presa de decisions. Les polítiques han de tenir en compte quina és l'opinió de la societat a l'hora de ser elaborades, d'aquesta manera el tercer sector se sentirà inclòs dins del procés.
  3. Crear confiança i enteniment mutu. Moltes vegades es té una concepció escèptica sobre com les polítiques poden influir positivament en la millora de la vida de les persones. Millorar la transparència i crear connectors entre els creadors de polítiques i la societat pot ser molt important.
  4. Crear noves habilitats i coneixement. Repetidament s'ha subestimat la importància del tercer sector en la redacció de noves polítiques. Les institucions s'han d'obrir per deixar lloc a l'opinió d'associacions i organitzacions sense ànim de lucre, on hi podem trobar bones fonts d'idees.
  5. Augmentar les fonts econòmiques per poder tenir marge de maniobra. Fins ara, el fet que el tercer sector participi en la confecció de noves polítiques pot suposar un problema per a ells, ja que moltes vegades no troben les fonts econòmiques o no tenen temps suficients per dur a terme les accions.
  6. Crear legitimació. D'aquesta manera es pot fomentar la participació d'altres associacions del tercer sector. Elaborant guies i catàlegs de bones pràctiques pot motivar-ne la col·laboració amb la creació de noves polítiques.
19-02-2018

Joan Carles Munar
Brussel·les

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir