Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Conferència sobre el projecte THERMOS: Eines sobre la planificació energètica

El passat dijous 25 de gener la representació de Romania a la Unió Europea va recollir la presentació dels resultats del projecte THERMOS, finançat a través del programa Horizon 2020. Aquest projecte vol servir als governs regionals com a una eina per desenvolupar una planificació de l'energia tèrmica més econòmica i sofisticada.

Els sistemes de calefacció i refrigeració representen un dels costs energètics més elevats a les ciutats. La falta d'innovació en aquest aspecte provoca que moltes vegades el preu s'incrementi per contrarestar la pèrdua d'energia. A més, el 50% dels sistemes de calefacció i refrigeració provenen del petroli (66%). La UE vol fixar el percentatge de 35% d'energia renovable que dona subministrament a aquest sistema, que actualment només representa el 13%.

Per aquest motiu THERMOS serveix per donar suport a la identificació i desenvolupament d'opcions en baix carbó en la calefacció i refrigeració per a ús domèstic i industrial. D'aquesta manera es pot obtenir un disseny que millori el subministrament energètic a través de rutes de distribució innovadores.

De moment s'ha desenvolupat un sotware que s'encarregarà de recollir i analitzar les dades obtingudes de les ciutats pilot: Granollers (Espanya), Islington (Regne Unit), Jelgava (Letònia) i Polònia). 

Les autoritats locals i regionals, així com les companyies de serveis públiques i privades, són els principals beneficiaris de les eines de THERMOS, en ser els responsables de la planificació de la xarxa i la infraestructura tèrmica. Les agències d'energia locals, sovint constituïdes per les autoritats locals per donar suport a la planificació energètica, també tenen un gran potencial per replicar el model de THERMOS.

29-01-2018

Joan Carles Munar
Brussel·les

energycbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir