Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Conferència sobre l'impacte del vehicle autònom

La indústria de l'automòbil està creixent, sobretot, des del punt de vista tecnològic: estam veient com els cotxes híbrids i elèctrics van guanyant terreny al cotxe convencional. Els governs de la Unió Europea volem impulsar aquest mercat mitjançant ajudes per a l'adquisició d'aquests nous vehicles, així també fan esforços per complir amb els objectius mediambientals. La població del món es concentra sobretot a les ciutats, provocant per exemple que les ciutats se saturin a causa de l'augment de cotxes per persona. És per aquest motiu que les noves polítiques de mobilitat s'enfoquen en la tecnologia del transport intel·ligent (cotxe autònom compartit, per exemple).

El cotxe autònom és una de les propostes més trencadores de la indústria de l'automobilisme. S'espera que en el futur les ciutats estiguin dotades d'una flota de cotxes autònoms que transportin viatgers als seus llocs de destí a través d'una aplicació mòbil. Aquesta podrà ser una ajuda per baixar el percentatge de cotxes par habitant (a Espanya se situa als més de 500 cotxes per cada 1.000 habitants, xifra que va creixent cada any). A més aquesta tecnologia implicaria una reducció dels costos econòmics i mediambientals: si compartíssim el cotxe, la seva rendibilitat econòmica seria més bona, atès que els costes de manteniment serien compartits entre els usuaris.

Però per avançar en aquesta tecnologia hem de tenir una infraestructura i legislació competents. El mercat de les energies renovables encara s'ha de millorar, així com la ciberseguretat dels vehicles moderns, que poden ser piratejats més fàcilment a causa de les seves parts electròniques.

Des de la Comissió Europea es vol animar a crear la necessitat, des dels poders públics, del canvi de paradigma en el transport. A part de la reducció d'emissions i costs econòmics, els governs han de legislar sobre aquesta evolució, per tal d'animar a les empreses privades a invertir i innovar. 

29-01-2018

Joan Carles Munar
Brussel·les

energycbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir