Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Conferència sobre el futur de les ciutats

El passat 23 de gener el Residence Palace va acollir una conferència organitzada per EUROCITIES, amb la finalitat de tractar cap a on van les ciutats europees actuals. EUROCITIES és una xarxa de ciutats que es va fundar l'any 1986 pels batlles de les ciutats de Barcelona, Birmingham, Frankfurt del Main, Lió, Milà i Rotterdam. Actualment hi ha més de 140 ciutats europees, que representen més de 130 milions de persones en interessos sobre mobilitat, ciutats intel·ligents, sostenibilitat urbana...

Les ciutats representen el nucli on aniran enfocades les polítiques energètiques i de mobilitat sostenible. La major part de la població europea viu en ciutats i, per tant, l'esforç mediaambiental és més gran: no només es consumeix molta energia, sinó que també es creen altres problemes derivats de l'abús del transport en cotxe. EUROCITIES té com a objectiu fer front comú amb els seus socis per avançar en la digitalització i sostenibilitat. La tecnologia permet automatitzar molts dels processos que avui en dia es fan de manera manual: crear aplicacions mòbils per introduir el concepte de cotxe compartit ajudarà a reduir la congestió del trànsit, així com els problemes que se'n deriven.

Una de les coses interessants sobre aquest aspecte es troba relacionat amb l'entorn econòmic. El canvi de les ciutats anirà acompanyat d'una forta inversió entre capital públic i privat, que a la vegada incentivarà el mercat laboral. La Formació Professional serà el gran aliat per dur a terme aquesta evolució, per això els esforços de la UE també se centren a potenciar aquest tipus d'educació. 

A la conferència també es va tractar el tema dels estàndards, els encarregats d'establir quins protocols s'han d'adoptar. És important que totes les ciutats europees vagin juntes per assolir l'equilibri urbà. Existeixen estàndards com l'ISO 37120 que defineix els indicadors per desenvolupar els serveis de qualitat de la ciutat, bàsic per avançar en la sostenibilitat, l'ISO 37101, que estableix els requisits per a un sistema de gestió per al desenvolupament sostenible a les comunitats o l'ISO/TC 268 són clars exemples.

24-01-2018

Joan Carles Munar
Brussel·les

energycbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir