Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Conferència sobre les Ciutats intel·ligents connectades

El passat 11 de gener va tenir lloc la conferència Connected Smart Cities, on es va poder veure quin és el progrés de les ciutats europees en el camí de la digitalització. Diferents representants de ciutats, fundacions, universitats i sector industrial van assistir a la conferència per seguir a primera línia de l'avanç tecnològic que ens dona facilitat per tenir una vida més pràctica.

Open & Agile Smart Cities és una xarxa urbana present en 117 ciutats de 24 països diferents que s'encarrega de fer front comú en el desenvolupament de les ciutats des del punt de vista sostenible i digital. Una de les funcions que té aquesta xarxa és canalitzar projectes europeus per als seus socis. Es van presentar dos projectes: Organicity és un servei compost per 15 socis, entre ells Santander (Espanya), Aarthus (Dinamarca) o Londres (Regne Unit) que té le funció d'explorar com els ciutadans, autoritats locals i empreses poden fer feina conjunta per crear solucions digitals als reptes urbans. En segon lloc també hi ha el projecte Syncronicity, al qual es podrà participar a partir de l'1 de juny del present any. Aquest projecte vol avançar en l'anomenat "Internet de les Coses", per interconnectar els aparells electrònics entre si, fet que ens facilitaria la nostra vida quotidiana.

S'està canviant la perspectiva de les ciutats perquè aquestes esdevenguin les capdavanteres del canvi tecnològic. Però per això cal molta inversió i una renovació de la infraestructura. S'ha de començar per desprendre'ns de les energies convencionals i apostar per les renovables: no té sentit tenir un cotxe elèctric que s'alimenta d'energia provinent de la crema de petroli o carbó. La nova aposta serà que cada habitatge contengui una petita central de generació d'energia, sigui amb plaques solars o amb energia eòlica. Per aquest motiu la Comissió Europea va llançar un programa de finançament per avançar en les ciutats intel·ligents.

La mobilitat intel·ligent també va ser una qüestió que es va tractar. L'espai que tenim és reduït però el percentatge de població creix cada any i, a més, es concentra a les ciutats. Un nou model de mobilitat és necessari per evitar problemes com la saturació o contaminació. S'han llançat projectes com IMOVE, MaaS  o Ubiwhere's Mobility per promocionar els avantatges de la mobilitat compartida.

15-01-2018

Joan Carles Munar
Brussel·les

energycbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir