Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Jornades sobre els programes d'Energia d'Horizon 2020

El programa Horizon 2020 és un programa de finançament creat per la Comissió Europea amb l'objectiu d'assegurar la competivitat de la UE en matèria d'innovació i recerca. Actualment ens trobam en el període 2014-2020 i compta amb un pressupost de 80.000 M d'euros. L'objectiu d'aquestes jornades era saber què es farà durant el període 2018-2020 en les àrees d'energies renovables, ciutats intel·ligents, eficiència energètica i descarbonització.

L'objectiu d'aquestes jornades era donar a conèixer quins projectes es troben en vies de finançament per als pròxims dos anys. Un programa d'aquest tipus assegura que les empreses públiques, privades o institucions oficials tenguin finançament per tirar endavant projectes que assegurin la competència europea en les àrees que hem anomenat anteriorment. De totes maneres hi poden participar els països que estiguin associats al programa Horizon 2020, siguin o no membres de la Unió Europea.

De moment uns 35 països estan participant en diferents programes per aconseguir l'objectiu de la transició energètica, una de les màximes prioritats de la Unió Europea. Per aquest motiu el paquet "Clean Energy for all European" va ser l'eix principal d'aquestes jornades. Aquest paquet és el marc legislatiu que permet impulsar els canvis necessaris per assegurar que el sector energètic de la UE sigui més estable, competitiu i sostenible.

Des de la Convenció de París es va voler posar de manifest la importància de reduir les emissions de CO2. Per aquest motiu és interessant millorar la resiliència de les ciutats. Els edificis consumeixen un 30% de l'energia, per tant el pla d'acció també s'ha de centrar en les construccions. Millorar l'eficiència energètica és bàsic per reduir les emissions i millorar l'eficiència energètica.

A les jornades, que van tenir una durada de tres dies, es varen presentar diferents programes per impulsar el cotxe elèctric. Actualment aquesta tecnologia no és suficient interessant pels consumidors, que prefereixen continuar amb el cotxe convencional que apostar per aquesta altra opció.

30-10-2017

Joan Carles Munar
Brussel·les

Llistat d'informes Compartir Imprimir