Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Taller sobre els Instruments financers com a mecanisme de lliurament de l'ESIF post 2020 organitzat per la Comissió Europea

Durant els últims 20 anys en alguns Estats membres s'han utilitzat instruments financers que avui es consideren una eina de lliurament clau per als programes ESIF 2014-2020. En el context més ampli del debat emergent sobre el post 2020, ja s'ha posat de manifest la qüestió del paper futur dels instruments financers per a la consecució de la política de cohesió.


Els programes ESIF cobreixen la política de cohesió (FEDER, FSE, Fons de Cohesió), la política agrícola comuna (FEADER) i la política pesquera comuna (EMFF) i es lliuren mitjançant subvencions i instruments financers que han de complir els objectius de la política, el seu programa i les normes.


La implementació dels instruments financers no només implica autoritats públiques, sinó també requereix la presència d'actors privats (institucions financeres i inversors). S'espera que els actors privats tinguin un paper important com garant de l'eficiència, l'experiència i la qualitat del projecte.


En el marc normatiu dels instruments financers s'observen canvis del 2014-2020 introduint dos grans novetats (avaluació prèvia i pagaments) per abordar el problema de les assignacions excessives i es dóna més flexibilitat a través de noves opcions d'implementació (inclosa la contribució a l'àmbit de la Unió Europea).


Qüestions plantejades en el marc del post 2020 són l'arquitectura global dels instruments financers recolzats per fons públics i pressupostos de la Unió, el paper d'aquests instruments en els programes de l'ESIF i les polítiques rellevants (quant és el seu ús) i el disseny dels marcs de l'ESIF i els seus elements.

16-10-2017

Kristiyana Stancheva
Brussel·les

regiocbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir