Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Conferència del Pacte de Batlles per al Clima i l'Energia

Durant la Setmana Europea de Regions i Ciutats 2017 es va dur a terme una conferència per tractar els avanços que s'han aconseguit mitjançant el Pacte de Batlles.

El Pacte de Batlles és una xarxa que agrupa les autoritats locals i regionals dels territoris europeus. El seu propòsit principal també és d'unir-se al per descarbonitzar-se per utilitzar 100% energies netes i renovables. Cap al 2030 volen reduir en un 40% les emissions de CO2 i millorar la resiliència de les seves ciutats per adaptar-se millor al canvi climàtic.

El principal problema dels firmants (7.600 regionals/localitats que agrupen 234 M d'habitants) és la falta de finançament  per tirar endavant els projectes per dur a terme l'acció climàtica. La majoria de vegades el paquet econòmic prové del país el qual pertany la ciutat. De totes maneres el Pacte de Batlles compta amb el suport de les institucions europees, així com el del Banc Europeu d'Inversions.

Tot i tenir poc finançament, països com Luxemburg o Letònia han aconseguit canvis molt positius en la lluita contra el canvi climàtic. El govern luxemburguès, per exemple, ha aprovat un paquet de recompenses econòmiques emtre els seus pobles per les iniciatives més innovadores en la lluita contra el canvi climàtic. La seva agència contra el canvi climàtic s'encarrega de certificar el nivell de compromís de cada poble amb l'acció climàtica.

Letònia, per la seva banda, s'ha preocupat per recondicionar la seva infraestructura soviètica (deficitària des del punt de vista energètic) perquè es puguin convertir en edificis intel·ligents. Amb els 200 milions d'euros que varen obtenir després del Protocol de Kyoto, s'han centrat en projectes relacionats amb les ciutats intel·ligents.

Per a més informació feu clic AQUÍ.

12-10-2017

Joan Carles Munar Far
Brussel·les

environmentcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir