Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Conferència a la seu de VLEVA sobre el Paquet de Mobilitat: Europa en Moviment

El passat 15 de setembre va tenir lloc a la seu de Vleva de Brussel·les una conferència a càrrec d'Eddy Liégois. El tema central va ser el paquet de mobilitat titulat "Europe on the Move".

El passat 15 de setembre va tenir lloc a la seu de Vleva de Brussel·les (plataforma que connecta el Govern de Flandes amb Europa) una conferència a càrrec d'Eddy Liégois, cap de transport de la Direcció General de Mobilitat i Transport de la Comissió Europea. En aquesta conferència es va dur a terme una explicació sobre com serà el paquet de mobilitat titulat "Europe on the Move".

Els quatre punts generals que es van desenvolupar van ser: utilitzar energies més netes per al transport, millorar la connectivitat entre regions europees, afavorir la cooperació entre les empreses que es dediquen al transport i millorar les condicions laborals dels treballadors d'aquest sector. A partir d'aquí Eddy Liégois va parlar de la importància de millorar la mobilitat dins Europa per garantir-ne la fortalesa: com menys entrebancs hi hagi per transportar mercaderies, energia o persones entre les diferents regions europees, la concepció de mercat únic serà més bona.

Durant els pròxims mesos tendrà lloc la implantació d'aquest paquet de mesures que, per al 2025, voldrà haver assolit els objectius següents: reduir les emissions de CO2 i de pol·lució, crear un trànsit més segur amb la millora de les infraestructures, disminuir la burocràcia en les transaccions i millorar els drets laborals dels treballadors que es dediquen al transport (recordem que més d'11 milions de persones de la UE tenen una feina directament relacionada amb aquest sector). Així, es pretén aconseguir una Europa millor.

Per acabar hi va haver un torn de preguntes. Se li va demanar a veure si aquest paquet de mesures incloïa alguna millora per al transport cap a les illes d'Europa. Eddy Liégois va respondre que "s'intenta afavorir tothom, però que no s'aconsegueix sempre".

18-09-2017

Joan Carles Munar Far
Brussel·les

Llistat d'informes Compartir Imprimir