Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Seminari sobre les prioritats de la presidència Estònia de la UE

Avui, 20 de juliol a Brussel·les, ha tingut lloc  el seminari sobre les prioritats de la presidència d’Estònia que abastarà des de juliol fins a desembre (184 dies en total). Amb aquest motiu, Jüri Laas, portaveu de la presidència d’Estònia a la UE, ha donat una breu explicació de les principals prioritats i objectiu per aquest semestre.

En primer lloc, ha explicat que aquest paper no dona molta flexibilitat en quant als temes a tractar, i que seran els previsibles: economia, seguretat, digitalització i impulsar una Europa més sostenible i inclusiva.

Encara que les prioritats siguin aquestes, que han estat les tradicionals durant les anteriors presidències, sí que hi ha uns factor a tenir molt en compte durant aquest període. Aquests temes són principalment:

  • El terrorisme i seguretat, encara que moltes competències en aquest sentit siguin exclusives dels Estats membres encara queden coses per fer, com és l’intercanvi de dades.
  • La migració, que és un problema molt seriós que inclou no només l’asil, si no també el traspàs d’informació d’un Estat a un altre o el reglament de qualificació (que tracta d’assegurar que els drets dels refugiats siguin els mateixos en tots els Estats que els acullen)
  • El canvi climàtic: aquest tema és de vital importància i ara que els Estats Units s’han desvinculat del Tractat de París hem de treballar més junts que mai per aconseguir els objectius establerts.  
  • Els fons de cohesió: hauríem de tractar d’eliminar els estigmes que fan aquesta gran diferència entre els països de l’est i els de l’oest. 
  • El Brexit:  els 27 Estats membres hem d’estar units i amb la mateixa postura per que les negociacions vagin en la direcció correcta.

Finalment, ha recordat que a setembre haurà una reunió a Tallinn en la que els Estats membres parlaran d’aquests temes, en especial la digitalització. 

 

20-07-2017

Antonio Morell 
Brussel·les

Llistat d'informes Compartir Imprimir