Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
LAgenda Europea de Formaci Professional

Gregorio de Castro, des de la Direcció General de Treball, Assumptes Socials i Inclusió de la Comissió Europea, va presentar l’Agenda Europea de Formació Professional. Els missatges principals que va compartir són;

1. La iniciativa de l’ErasmusPRO com a programa de mobilitat de llarga duració.

2. Marc de qualitat formativa com un conjunt de principis comuns de qualitat arreu d’Europa.

3. Setmana d’habilitats vocacionals.

El Consell Europeu, en relació a l'establiment del programa de Garantia Juvenil, va llançar unes recomanacions el 22 d'abril de 2013. Aquestes han estat recollides dins la Nova Agenda Europa sobre capacitacions, on s'hi presenten objectius com; millorar la qualitat i rellevància de les habilitats i coneixements que s'ensenyen, a més d'informació de competències pel dia de demà.

Segons presenta una estadística d'Eurostat, el nivell d'educació i d'habilitats han demostrat estar correlacionats amb la probabilitat de contractació laboral i major retribució salarial. Tal com presenta l'anàlisi, la taxa d'ocupació en el rang d'entre 25 i 26 anys amb educació terciària era del 83.7% el 2014 dins la UE-28 en comparació al 73.4% per aquelles persones amb educació secundària i post-secundària.

La Declaració dels Ministres responsables de la Formació Professional (Riga 2015) presentaren com a objectius l'augment del nombre de programes d'FP amb aprenentatge en el lloc de treball, la mobilitat, millores en qualitat i oferta proporcionant una educació més oberta, flexible i moderna que permeti desenvolupar coneixements i competències al llarg de tota la vida. Algunes proposten que s'han llançat per aconseguir-ho, son;

- FP dual. Els països que opten per aquest model (com per exemple, Alemanya) mostren un menor índex d'atur juvenil en comparació als que no opten per aquest model (com és el cas d'Espanya). A més els estudiants de l'FP dual accedeixen al mercat laboral més ràpidament a un treball estable.

- Invertir en la joventut de la UE. La "Youth initiative" és una iniciativa que inclou mesures prioritàries, com implementar un marc de qualitat per l'aprenentatge profesionall a escala europea, un programa de mobilitat de llarga duració (l'ErasmusPRO, un projecte pilot del Parlament Europeu, entre el 2016 i 2017) i un millor seguiment dels resultats dels graduats.

- Setmana Europea de l'FP. Entre els dies 20 i 24 de novembre del 2017 s'hi organitzaràn esdeveniments de participació oberta arreu d'Europa. Es pretén demostrar el potencial de cursar una FP i alçar un pont entre empreses i l'FP, on s'hi mobilitzaran actors de l'FP a tota la UE.

10-05-2017

Carlos Cañellas Bonet
Brussel.les

enterprisecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir