Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
El Comitè de les Regions fa una cridada cap a la internacionalització de l'economia social
La institució que serveix de portaveu a les regions europees subratlla la importància de l'economia social com agent per a l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

El Comitè de les Regions manifesta la seva voluntat de que l'economia social es tingui en compte en els documents de treball de la Comissió no només en el territori europeu sinó també a l'exterior, ja que no es tracta només de treballar les desigualtats dins de cada estat membre de la UE sinó també a fora d'aquesta.

L'economia social constitueix un engranatge molt importat en la societat europea i per als països en desenvolupament. De fet, la UNESCO va qualificar "Patrimoni immaterial de la humanitat" a les cooperatives l'any passat, ja que aquestes constitueixen agents capaços de generar estructures productives distintes en els països a on es fa cooperació, no sol des d'un punt de vista assistencial sinó que es fa des d'una economia social.El Comitè de les Regions remarca que l'economia social ha d'entendre's com una manera distinta de fer enconomia, de generar riquesa, distribuir-la i, sobretot, generar-la. Això significa parlar de participació i cooperació amb i entre les organitzacions empresarials, les administracions públiques nacionals, europees, internacionals i la societat civil. 

Cal subratllar que l'economia social no és economia de reparació per a pal·liar les carències del capitalisme i la destrossa del capitalisme, l'economia social també ha d'entendre's com una economia plena en tots els àmbits (segurs, agricultura, sector bancari...) i cal tenir en compte la idea que es té de l'economia social als països excomunistes que formen part avui en dia de la Unió Europea perquè, des del punt de vista soviètic de l'economia social, les cooperatives es veuen com a part del règim anterior i ara s'ha de dedicar molt de temps i esforços per a conscienciar a la població d'aquests territoris.

Des de la Comissió europea s'ha format un grup de treball centrat en 34 accions sobre l'economia social i empreses socials. S'està treballant en millorar les condicions marc de les tecnologies d'innovació social i nous models de negoci i focalitzar aquestes millores en els estatuts dels ecosistemes econòmics socials. El president Juncker ha presentat el llibre blanc el març del 2017 a on s'estableix que a finals d'abril d'aquest any la Comissió elaborarà un document de reflexió sobre la dimensió social d'Europa on es tractarà el tema social de l'economia. Es pretén involucrar a les empreses d'economia social en els instruments financers. Una altra acció a tenir en compte és la diplomàcia a l'economia: es vol reforçar-la fent que l'economia social estigui present en tots els àmbits.

22-03-2017

Brussel·les

Maria Estela 

enterprisecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir