Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Conferència sobre l'atur de llarga durada a la Unió Europea celebrada al Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE)
L'Observatori del Mercat de Treball ha organitzat una conferència sobre l'atur de llarga durada a la Unió Europea, incloent-hi els aspectes relacionats amb grups vulnerables.

L'Observatori del Mercat de Treball (LMO per les seves segles en anglès), ha organitzat un esdeveniment públic al CESE sobre l'atur de llarga durada a la UE. En concret, ha fet referència als aspectes relacionats amb les persones discapacitades i de la població gitana. 

En aquesta conferència s'ha parlat de l'actual situació europea de desocupació i de les iniciatives i exemples de bones pràctiques en aquest àmbit. També, el LMO ha presentat el seu projecte d'avaluar la implementació de la Recomanació sobre la integració dels desocupats de llarga durada en el mercat de treball. 


El president del LMO, Carlos Trindades, ha senyalat la gran disparitat que existeix entre els Estats membres de la UE quant a la taxa de desocupació de llarga durada que varia d'un 49.6 % (Espanya) a un 23% (Suècia) durant l'any 2015. 

Encara que les dades són preocupants, la Comissió Europea ressalta que la taxa de desocupació s'ha reduït durant els darrers dos anys. Preocupen els perfils en situació de vulnerabilitat laboral com persones amb una baixa qualificació, persones en situació irregular o persones amb discapacitat entre altres. A més, ses conseqüències socials arran de la pèrdua de feina són la principal font de pobresa. Per aquest motiu, la Comissió va elaborar una estratègia de 3 passes: inscripció, avaluació i orientació individual i acords d'integració laboral (es pot consultar a la Recomanació). Finalitza la seva intervenció promovent una millora de la coordinació entre els serveis d'ocupació i els serveis socials, un servei integrat mitjançant la creació d’un únic punt de contacte i el desenvolupament d'associacions entre els ocupadors, interlocutors socials, serveis d'ocupació etc.

Així mateix, recomana la supervisió de l’aplicació d’aquesta Recomanació en el marc del Comitè d’Ocupació mitjançant la supervisió multilateral en el marc del Semestre Europeu, i mitjançant el marc conjunt d’avaluació d’indicadors. S’esperen els primers resultats a mitjans d’estiu del 2017.

La Fundació Europea per a la Millora de les Condicions de Vida i de Treball (Eurofound en anglès) presentarà pròximament un estudi sobre l’atur de llarga durada en el joves: característiques y respostes polítiques on s’inclouran 10 exemples de bones practiques dels Estats membres. Senyala entre els factors d’èxit: el registre en els serveis públics d’ocupació, avaluació i orientació individualitzades amb diferents alternatives i la participació dels ocupadors.

Es presenta el programa de la Red Europea de serveis públics d’Ocupació 2017 que com activitats contempla la recol·lecció de dades quantitatives, visites als països, un grup de treball sobre ``benchlearning´´, etc.

Durant la dessió dedicada a la problemàtica de la població gitana es destaca que la taxa de desocupació per aquesta minoria es tres vegades major que per a la resta de la població. Un 16% de dones està ocupada en comparació amb un 34% d’homes. S'identifiquen barreres externes com prejudicis, estereotipus o la discriminacion racial. També existeixen barreres internes com la baixa qualificació o la conciliació amb la vida familiar. Es recomanen mesures d'inclusió social i anti-discriminàtories i el desenvolupament de programes específics per aquest grup.

Durant la sessió dedicada a la millora de les oportunitats laborals per a les persones amb discapacitat es presenta com a exemple l'empresa ILUNION que cerca perfils de persones amb discapacitat que siguin capaços amb les seves capacitats de treballar en un lloc de treball. Donen 4 exemples tenint en compte la inversió en actius i la inversió en recursos humans. D'aquesta manera han creat bugaderies industrials, una cadena de 25 hotels 100% accessibles i centres de contacte, on el 50% de la plantilla són treballadors amb discapacitats.

A més, distintes organitzaciones han creat un segell ``Bequal´´ per reconèixer a les empreses que són responsables. 

28-02-2017

Ruth Vazquez Muñoz


Brussel·les 

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir