Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Innovació i creixement econòmic a Europa. Noves publicacions oficials sobre el sector innovador europeu
La Direcció General de Recerca i Innovació de la Comissió Europea ha publicat 3 informes amb indicadors per països que relacionen innovació, economia i recerca científica

Els tres documents analitzen dades de creixement, implementació de polítiques, registres regionals i tendències comercials en el sector de la innovació

Els resultats de les 3 publicacions situen a Suècia com a líder europeu en innovació i centrat a les àrees de recursos humans i qualitat de recerca acadèmica. Per altra banda, el País Basc se situa com una de les regions europees més innovadores i s’espera que durant els 2 anys vinents se registri un creixement en l’inversió en innovació que es traduirà també en una millora del rendiment del sector.

Aquestes 3 publicacions desenvolupades per encàrrec de la Comissió Europea són:


1- Science, Research and Innovation performance of the EU. A contribution to the Open Innovation, Open Science, Open to the world agenda és el registre anual d’indicadors d’innovació europeu. És un estudi de més de 300 pàgines dividit en dos apartats: La recerca i el context innovador europeu i una secció d’anàlisis exhaustius sobre polítiques d’R+D. Aquest document analitza els nivells de productivitat de cada estat en comparació al ritme de creixement i la taxa d’atur, a més de realitzar una avaluació del rol que el sector de la innovació té dintre del cicle econòmic del país i quines potencialitats pot oferir pel desenvolupament econòmic de cada Estat membre.

En línies generals durant el període 2007-2014 el sector de la innovació ha viscut un accelerat increment a la gran majoria d’Estats membre de la Unió Europea que han de continuar treballant ara a la mateixa línia per assolir els objectius del 2020. No és aquest el cas d’Espanya, que juntament amb països com Romania, Portugal o Croàcia han de canviar la tendència actual de decreixement del sector innovador.


2- De la mateixa forma que el document anterior el Regional Innovation Scoreboards 2016 és el quadre d’indicadors d’innovació però en aquest cas a les regions mitjançat les seves estratègies d’especialització intel·ligent (RIS). Segons l’estudi, les Illes Balears se situen en nivells molt modests d’innovació regional en comparació amb la resta de regions europees.


3- Les darreres dades provenen de l’Innobaròmetre 2016 que recull, mitjançant enquestes, les tendències sobre activitats i actituds relacionades amb el sector de la innovació. En aquest sentit, el document identifica un creixement en la implementació de sistemes innovadors a les empreses, però que també existeixen barreres a l’hora de comercialitzar béns i serveis innovadors. Per altra banda, també preocupen els termes amb els quals serà implementada la Single Market Strategy.


Més informació en el seguen enllaç

18-07-2016

Brussel·les

Beatriz Marín 

researchcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir