Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Fòrum del Comitè de les Regions i el Pacte dels Batlles pel Clima
Cap a la implementació dels objectius de clima i energia. (Setmana Europea per l’Energia Sostenible)

 El Comitè de les Regions i el Pacte de Batlles debaten sobre les principals accions per combatre el canvi climàtic a nivell regional.

El Comité de les Regions, com a organisme europeu directament vinculat el Pacte del Batlles, va organitzar el passat 14 de juny un fòrum per la implementació dels objectius de clima i energia acordats a la COP 21, aprofitant l’avinentesa de la Setmana Europea per l’Energia Sostenible.

El Pacte de Batlles pel clima és un moviment que reuneix autoritats locals i regionals que voluntàriament es comprometen a intentar assolir els objectius del clima i l'energia de la Unió Europea (UE) al seu territori. Està format per ambaixadors climàtics, els quals tenen la missió d’executar accions contra el canvi climàtic a nivell regional i promoure l’adhesió de més territoris a aquest pacte.

L’eix de treball de la sessió va consistir en la presentació per part de diferents ambaixadors climàtics dels plans d’acció que  porten a terme als seus municipis, per tal de compartir experiències i motivar l’adhesió de nous socis a aquesta xarxa.

Les principals iniciatives que s’estan portant a terme es basen en la remodelació de l’infraestructura pública per millorar-ne l’eficiència energètica, així com la descentralització de les fons d’energia, substituïdes per energies renovables.

Altrament es va fer esmena a varis aspectes a tenir en compte en la lluita contra el canvi climàtic, com la crisis energètica de sobreproducció de la UE, el dret a l’autoconsum o la lluita contra la pobresa energètica. 

Per la seva part, el Comité de les Regions es va comprometre a seguir una linea política dirigida a donar suport a modernitzar plans d’accions d’energia i desenvolupament sostenible, així com millorant l’accés finançament a nivell regional

30-06-2016

Brussel·les

Marta Ferriol Ubach 

environmentcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir