Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Es celebren a Brussel·les els Dies Europeus del Desenvolupament de 2016
El tema transversal de les jornades va ser l’Agenda 2030 de les Nacions Unides dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i el nou model de finançament per al desenvolupament

Els Dies Europeus del Desenvolupament (EDD), principal fòrum a Europa sobre cooperació internacional i desenvolupament, van obrir, en el seu desè aniversari, les seves portes a un nombre rècord de més de 6.000 professionals de l'àmbit del desenvolupament d’ aproximadament 150 països.

Sota el títol "Objectius de desenvolupament sostenible en acció: el nostre món, la nostra dignitat, el nostre futur" la trobada es basa en la idea que la cooperació és la pedra angular d'un món més just.

L’objectiu essencial d’aquest fòrum és facilitar la creació de xarxes i inspirar el desig de treballar encara més estretament amb un esperit de veritable associació. El fil conductor de l'edició dels EDD 2016 es reflecteix en els temes del fòrum: els 5 eixos del preàmbul de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per al desenvolupament sostenible: persones, planeta, prosperitat, pau i aliances.

Ban ki-Moon, Secretari General de les Nacions Unides, en el discurs inicial de l’acte explicà que la humanitat ara ja té una visió, una ambiciosa agenda transformadora, referint-se a l’Agenda 2030 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (en endavant ODS). Els nostres reptes són globals i per això els ODS tenen un enfocament global. El desenvolupament ha d’estar integrat en totes les agendes i polítiques. Senyala que ell mateix ha publicat una Agenda per a la humanitat amb cinc responsabilitats fonamentals. El Secretari de les Nacions Unides manifesta que les fronteres nacionals no ens defensen del canvi climàtic, dels estocs financers ni de les malalties, per això necessitem l’Agenda 2030 que representa un canvi de  paradigma cap a la inversió en la humanitat. 

El que cal destacar d’aquest fòrum és el nou model de finançament per al desenvolupament que es vol implantar des d’Europa: un finançament d’inversió de “blending”, és a dir, una combinació dels préstecs i capital públics i privats.

24-06-2016

Brussel·les

Maria Estela 

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir