Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
La Setmana Verda Europea
La sessió inaugural va tenir lloc a Ljubljana, actual capital verda europea

La Setmana Verda Europea es centra en les inversions per a garantir el futur de les properes generacions


La Setmana Verda Europea és la conferència anual sobre les polítiques mediambientals més importants a Europa. La Unió Europea gaudeix d’una legislació molt avançada en matèria de medi ambient, que la situa com a líder en temes medi ambientals. En aquesta edició, la setmana s'ha centrat en la inversió per un futur més verd.

Durant la setmana s’han realitzat diferents actes i activitats on s’ha discutit la necessitat d’invertir en un futur sostenible. La transició cap a una economia circular requereix finançament i cal identificar les oportunitats i els riscs del creixement verd. Moltes PIMES tenen la intenció de participar en projectes d’economia circular, però el difícil accés al finançament els ho impedeix. De tal forma que cal involucrar als bancs en el creixement verd i augmentar el suport econòmic als projectes sostenibles.

En el marc de les activitats de la Setmana Verda Europea, hi va haver un debat d’alt nivell sobre el finançament pel creixement verd. La Unió Europea vol estimular la inversió sostenible a través de diferents fons europeus com el Fons Europeu per Inversions Estratègiques (EFSI), Fons Estructural i d’Inversions (ESIF), el Natural Capital Financing Facility (NCFF) i el programa LIFE. A més, es vol potenciar un canvi del model de negoci que permeti la creació de nous llocs de treball i augmentar la competitivitat i productivitat. 

Entre els participants destaquen  el comissari de Medi Ambient, Afers Marítims i Pesca, Karmenu Vella, el Vicepresident de la Comissió Europea i comissari de Foment de l’Ocupació, Creixement, Inversió i Competitivitat, Jyrki Katainen, i la directora de l’oficina europea del WWF, Geneviève Pons-Deladrière.

Durant el debat es presentaren projectes sostenibles finançats per la Unió Europea, concretament pel programa LIFE. L'empresa Exeger Sweden, centrada en la producció de cèlul·les solars en espais tancats, és un bon exemple de com gràcies al suport ecònomic d'Europa l'empresa va poder augmentar la seva capacitat de producció i crear llocs de treball.

Així mateix, entre altes fonts de finançament, el Banc Europeu d'Inversions conjuntament amb la Comissió Europea a través del programa Horitzó 2020, ha llançat la iniciativa "InnovFin-Finançament de la Unió Europea per a Innovadors", que pot servir com a eina per a finançar projectes medi ambientals. InnovFin està compost per una sèrie d'instruments financers i serveis d'assessoraments que donen suport a empreses en temes de recerca i innovació. 

 

08-06-2016

Brussel·les

Maria Terron Puig 

environmentcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir