Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Els objectius de Desenvolupament Sostenible a la Unió Europea
A la Setmana Verda Europea es va debatre la implementació dels objectius

Les generacions futures es beneficiaran de la implementació dels objectius de desenvolupament sostenible a la Unió Europea

L'Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible és un pla d'acció per a promoure la prosperitat i a l'hora garantir la protecció del planeta.

La Unió Europea va tenir un paper instrumental, ajudant a construir ponts durant les negociacions de l'Agenda i va presentar una visió coherent dels objectius de desenvolupament sostenible (SDGs). A més, els objectius marcats es troben estretament relacionats amb els objectius i prioritats de la Comissió Europea.

La implementació dels objectius suposa un gran repte que requereix la cooperació de tots els actors implicats com les institucions europees, el sector privat i la ciutadania. Així mateix, s'haurà de mobilitzar tots els recursos possibles i alinear el sistema global financer amb els objectius de la política mediambiental. Amb tot, els preus del mercat també han de reflectir tot tipus d'externalitats, especialment les despeses ambientals. La gent jove haurà de tenir habilitats socials ecològiques per a poder generar llocs de treball que respectin el medi ambient i el teixit social. Per tots aquests motius, el tema de la Setmana Verda Europea d'aquest any va ser la inversió per a garantir un futur més verd.

La Comissió Europea presentarà una comunicació sobre la importància dels SDGs per a la Unió Europea, i també explicarà la contribució europea per a aconseguir complir amb els objectius.

En el marc de la Setmana Verda Europea, el comissari de Medi Ambient, Afers Marítims i Pesca, Karmenu Vella, va debatre amb organitzacions juvenils representants de les futures generacions sobre la implementació dels SDGs. El comissari va recalcar com la gent jove contribueix al compliment dels objectius de desenvolupament sostenible a través de la política (European Youth Forum), de formació (SusCon- Sustainable Construction), del voluntariat i fent campanya pel programa LIFE.

#EUGreenWeek

14-06-2016

Maria Terron Puig

Brussel·les 

environmentcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir