Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
L'aqüicultura europea
És un dels sectors amb un creixement més ràpid

La Comissió europea promociona l'aqüicultura en el marc del creixement blau

L'aqüicultura és la cria d'organismes aquàtics com crustacis, mol·luscs i plantes aquàtiques. L'aqüicultura europea destaca per la seva alta qualitat, sostenibilitat i pel seu ampli marc legal de protecció dels consumidors.

La Comissió Europea i la Presidència holandesa del Consell de la Unió Europea organitzaren una conferència d'alt nivell, que comptà amb la presència del comissari de Medi Ambient, Afers Marítims i Pesca, Karmenu Vella. En aquest esdeveniment es compartiren les millors pràctiques del sector i es va promoure el diàleg entre les institucions europees i els grups d'interès.

Aquest sector representa un 20% de la producció de peix a la Unió Europea i dóna feina a unes 85.000 persones. Per aquest motiu, la Comissió Europea vol donar un impuls a aquest sector i millorar la seva competitivitat.

Després de consultar-ho amb grups d'interès i els Estats Membres s'han establert unes prioritats comunes i objectius generals de l'aqüicultura en l'àmbit europeu:

- Simplificació dels procediments administratius

- Promoure la igualtat de condicions pels operadors de la Unió Europea

- Aprofitament dels avantatges competitius dels alts nivells de qualitat, sanitaris i mediambientals

- Millorar la competitivitat

- Garantir el desenvolupament i creixement sostenible de l'aqüicultura a través de l'ordenació coordinada de l'espai

- Millora de l'accés a l'espai i l'aigua

A més, el comissari Karmenu Vella llançà l' "EU Aquaculture online", portal on es concentra tota la informació sobre les prioritats estratègiques dels Estats Membres i les regulacions empresarials d'aqüicultura.

Així mateix, el comissari recalcà la necessitat de millorar la seguretat empresarial en aquest sector, cosa que facilitaria la creació de llocs de treball sostenible i contribuiria a la generació de creixement. Per aquest motiu s'ha adoptat la Guia sobre l' aqüicultura sostenible, la qual és compatible amb la Directiva marc sobre l'aigua i la Directiva marc sobre l'estratègia marítima.

#FARMEDintheEU 

14-06-2016

Brussel·les

Maria Terron Puig 

islandscbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir