Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Fòrum de la mobilitat elèctrica
Més de 200 participants es reuneixen per a debatre sobre transport

Els vehicles elèctrics, un nou model de transport

La transició cap a un transport lliure de combustibles fòssils requereix grans canvis en el sector. L’electrificació dels vehicles (cotxes, camions, bicicletes i ferris) es presenta com una garantia d’èxit per a aconseguir un nou model de transport.

El Fòrum de la mobilitat elèctrica a Brussel·les ha reunit durant dos dies més de 200 representants del govern, de la indústria, de la universitat i altres grups d’interès. Aquest esdeveniment atorga un espai únic de diàleg i intercanvi d’experiències sobre els models de transport elèctric.

La directora per la Innovació i Mobilitat Sostenible a la Comissió Europea, Magda Kopczynska, adreçà la necessitat d’entendre el transport d’una forma sistemàtica. És a dir, no hi ha una solució única per a tots els reptes que presenta el transport, sinó diverses opcions pel mateix repte. En el cas concret dels cotxes, existeixen diverses alternatives als cotxes tradicionals com els cotxes autònoms, els elèctrics i els vehicles compartits.

Els participants del fòrum discutiren sobre els obstacles que presenta l’electrificació del transport. L’estandardització de la infraestructura per a recarregar vehicles i el marc legal actual del transport dificulten la implementació del nou model de transport.

Durant el fòrum es van presentar tres projectes innovadors finançats per la Unió Europea. El projecte FREVUE se centra en la demostració de què els vehicles elèctrics de mercaderies són una alternativa als vehicles dièsel. En la mateixa línia, el projecte I-CVUE se centra en la reducció de les emissions de CO2 en entorns urbans a través de l'assessorament als transportistes a l'hora de reemplaçar els vehicles antics per vehicles elèctrics. En darrer lloc, el projecte ZeEUS posa a prova les solucions d'electrificació de vehicles en la xarxa urbana de busos a través de demostracions.

14-06-2016

Brussel·les

Maria Terron Puig 

transportcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir