Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
El Projecte WE@EU fomenta els clústers regionals i la cooperació internacional en eficiència hídrica
Els clústers regionals tenen una gran importància en la innovació

La Unió Europea ha finançat el projecte sota el programa marc d’investigació i desenvolupament tecnològic 

La gestió i l’escassetat dels recursos hídrics en el territori europeu necessiten la innovació per a poder garantir la suficiència d'aigua de bona qualitat i per a cobrir les necessitats dels usuaris en el futur.

Cinc regions d’Europa, entre elles Aragó, participen en un consorci per a l’eficiència hídrica. Aquestes regions presenten els mateixos problemes en relació a l'escassetat d'aigua i en la gestió de la mateixa. L’objectiu és crear una plataforma d’excel·lència d'eficiència hídrica en la gestió d’aigües en zones urbanes a través de clústers, donant solucions als problemes comuns de les regions.

El tret distintiu del projecte és millorar la col·laboració en la recerca i la innovació a través de la perspectiva anomenada quàdruple hèlix. És a dir, obrir la participació a universitats, PIMES, a la societat civil i a les autoritats regionals.

Les accions del projecte segueixen la línia marcada per l’estratègia d’especialització intel·ligent (RIS3) i per l’Associació europea per a la innovació (EIP) en l’àrea d’aigües. Les accions principals són assegurar el finançament en R+D+I, crear iniciatives nacionals per a donar suport a activitats de creació de capacitat, millorar la cooperació regional i fomentar la internacionalització, així com garantir la continuïtat del projecte.

Els clústers en l'àmbit regional permeten intercanviar coneixements entre les regions, obren les portes a la innovació i fomenten la cooperació nacional i transfronterera. En concret, el projecte ha signat dos acords de cooperació internacional (ICA) amb el Perú i els Estats Units.


Més informació en el següent enllaç 

14-06-2016

Brussel·les

Maria Terron Puig 

environmentcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir