Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Economia Circular: com aprofitar els nostres residus
La importància de la separació de residus per a una economia sostenible

Un dels pilars de l'Economia Circular és reutilitzar i reciclar els residus per després convertir-los en recursos

La Unió Europea va establir com a prioritat en el seu paquet de mesures de l'Economia Circular la utilització del recursos d'una forma productiva i eficient mitjançant la seva reutilizació i reciclatge. Una de les raons d'aquest objectiu és que la UE no gaudeix d'un abast il·limitat de recursos.

La legislació europea ha anat creant incentius i mesures per a conscienciar de la necessitat d'un canvi de mentalitat del consumidor per acabar amb l’acumulació massiva de residus.

Petites accions com evitar comprar aliments en paquets de plàstic o donar una segona vida als mobles que ja no utilitzem són exemples de com el canvi dels nostres hàbits pot influir en gestionar els nostres residus d’una forma més eficient.

Cada regió europea té un sistema de recollida diferent adaptat a les seves necessitats, però cal destacar que la recollida porta a porta ha provat ser la més efectiva per a garantir una separació correcta dels residus.

Actualment la Comissió Europea, el Parlament Europeu i el Consell de la Unió Europea segueixen encaminats en aquesta direcció i en la seva proposta de modificació de Directiva 2008/98/CE valoren reduir dràsticament els abocadors municipals de residus i ampliar a un 65% la reutilització i reciclatge de residus.

05-02-2016

Brussel·les
Maria Terron Puig

Llistat d'informes Compartir Imprimir