Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Verificació Tecnològica Mediambiental (Environmental Technology Verification )
Nous mètodes per a avaluar tecnologies innovadores

La Unió Europea es troba en un procés de canvi d’una economia lineal a una economia circular per a garantir un creixement sostenible. Amb aquest nou model s’estima que es crearan 170.000 llocs de treball i es té la intenció de reduir entre 2-4 % les emissions de gasos d’efecte hivernacle. En aquest context es necessitaran innovacions tecnològiques que respectin el medi ambient.

Per aquest motiu la Comissió Europea va començar un programa pilot anomenat Environmental Technology Verification (EVT) que es centra en la verificació d’aquelles tecnologies que per la seva naturalesa no gaudeixen de paràmetres que puguin avaluar el seu rendiment i impacte ambiental. La verificació es fa abans de què un producte surti al mercat i ajuda a establir paràmetres de qualitat per a tecnologies emergents. Les autoritats públiques, els venedors i els clients es beneficien d’aquesta verificació ja que dóna credibilitat als nous productes. A més a més, la verificació també obre el camí per establir nous mètodes de verificació dels productes sostenibles a escala mundial.

En aquest programa que ha durat tres anys, s’han creat verificadors independents en deu països europeus. Aquests òrgans verificadors avaluen cas per cas l’execució dels nous productes, facilitant que les noves innovacions eco-tecnlògiques arribin al mercat.

Els productes que poden ser verificats han de tenir present elements d’innovació i un valor afegit pel medi ambient. Al donar aquest impuls a la verificació, les PIMES poden sortir beneficiades, ja que facilita la visibilitat dels nous productes i poden constatar el seu compromís amb el medi ambient. Les àrees susceptibles d’anàlisi pel programa pilot són:

- El tractament d’aigua i supervisió

- Les tecnologies energètiques

- Els materials, residus i recursos

El cost de tal verificació és aproximadament de 20.000 a 40.000 euros. No obstant, durant aquests tres anys la Comissió Europea ha donat finançament, cobrint gairebé la meitat del cost.

L'Environmental Technology Verification vol ser una referència per a la verificació d’aquells productes compromesos amb una economia circular i a la mateixa vegada ajudar a les PIMES a donar a conèixer els seus productes innovadors. 

03-02-2016

Brussel·les
Maria Terron Puig 

environmentcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir