Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Introduir la sostenibilitat com a element prioritari en el sector de la construcció per reduir les emissions de CO2
Els experts asseguren que s’han de millorar les pràctiques en el sector per pensar en el cicle de vida dels edificis

L’estudi Building design for Safety and Sustainability analitza algunes de les claus per dissenyar i construir edificis que a la llarga siguin sostenibles econòmicament i que respectin el medi ambient

A dies de la conferència de les Nacions sobre el Canvi climàtic a Paris, la Comissió Europea reitera el seu objectiu de reduir les emissions de carboni un 40% l’any 2030. La majoria de les mesures aplicables afecten el sector dels transports. Tot i així, la indústria de la construcció s’haurà d’adaptar a les noves mesures de l’economia baixa en emissions de carboni.

Segons els expersts es dissenyen els edificis atenent al disseny, al cost dels materials, a la seguretat i a raons econòmiques. Això no obstant, els aspectes energètics i la sostenibilitat energètica no són considerats. Els enginyers civils han de dissenyar processos i no només productes que siguin sostenibles amb el medi ambient, ja que en els seus dissenys també s’han de calcular el cost que el cicle de vida i els usos que es donaran als edificis suposaran en el temps.

La Comissió Europea opina que és possible tenir en compte totes aquestes qüestions a l’hora de dissenyar construccions. El Joint Research Centre ha elaborat un estudi, Building design for Safety and Sustainability, sobre com dissenyar edificis sostenibles econòmicament i que respectin el medi ambient.

El document complet es pot consultar en el següent enllaç

23-11-2015

Brussel·les

Beatriz Marín 

environmentcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir