Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
ECAP: Programa europeu per ajudar a les PIME a acomplir la normativa ambiental

La Comissió Europea vol recolzar les PIMEs en eficiència energètica, menor consum de recursos naturals,   innovació i competitivitat. El programa “ECAP” (Environmental Compliance Assistance Programme, Programa d’Ajuda al Cumpliment Mediambiental) ajuda al compliment de la legislació ambiental.

Els objectius del programa són:

1)    Millorar la legislació ambiental, amb menys càrregues administratives i més fàcils per a les PIME

2)    Revisar els sistemes de Gestió Ambiental (EMAS) adaptant-lo i facilitant l’accés a les PIME.

3)    Ajudar a les PIME econòmicament en l’acompliment de la legislació ambiental i en l’adopció de sistemes de producció sostinguts.

4)  Crear competències a nivell local dirigides a les PIME en matèria de medi ambient, amb accions formatives pròpies i a través dels Centres Europeus de Informació Empresarial i de la nova xarxa de recolzament a les empreses i a la innovació.

El finançament és indirecte a través dels programes i iniciatives existents (LIFE +, VII Programa Marc i JEREMIE) i dels Fons Estructurals (Fons de Desenvolupament Regional, Fons de Cohesió i Fons Social Europeu).

La Comissió ha posat en funcionament un espai web específic dirigit a les PIME (http://ec.europa.eu/environment/sme) i ha editat el primer butlletí informatiu sobre el programa (http://ec.europa.eu/environment/sme/pdf/newsletter_06_08_es.pdf)

21-02-2008

Juanjo García Paradela
Consultor

environmentcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir