Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Objecte i finalitat

Els incentius regionals son les ajudes financeres que concedeix l’Administració General de l’Estat a la inversió productiva para fomentar l’activitat empresarial, orientant la seva localització cap zones prèviament determinades.  Consisteixen en subvencions a fons perdut i  tenen com objectiu pal·liar els desequilibris interterritorials.

Es un règim d‘ajudes en convocatòria oberta, a on la seva concessió obeeix a criteris objectius i depèn dels projectes que es presentin a cada una de les zones i de la puntuació que obtinguin per aplicació dels criteris de valoració establers en la normativa.

La Unió Europea cofinança una gran part de les ajudes concedides per Incentius Regionals a través del Fons Europeu De Desenvolupament Regional (FEDER). L’objectiu es estimular la creació de noves empreses a les regions més desfavorides.

El cofinançament es realitza mitjançant el “Programa Operatiu per un creixement intel·ligent”, que ha sigut elaborat d’acord amb les línies estratègiques del Marco Comunitari de Recolzament 2014-2020, i aprovat per la Comissió Europea el 12 de febrer de 2015, C(2015)895.

Els incentius regionals són competència del Ministeri d’Hisenda. La gestió i tramitació de les sol·licituds d’ajuda, a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, correspon a la Direcció General de Fons Europeus depenent de la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors, la qual ha delegat la competència executiva en el Centre Balears Europa.

 

Fullet informatiu *

 

Tornar