Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Jornada Novetats del nou Reglament de Protecció de Dades (RGPD)

Divendres, 20 d’abril de 2018, sala d’actes de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de les Illes Balears (La Rambla, 10 – Palma 07003) - per videoconferència a les seus de Menorca i Eivissa /

El 6 d'abril de 2016, la Unió Europea va acordar una important reforma del seu marc en matèria de protecció de dades, mitjançant l'adopció del paquet legislatiu de reforma de la protecció de dades, que inclou el Reglament general de protecció de dades (RGPD), el qual substitueix a la Directiva 95/46/CE, vigent des de feia vint anys («Directiva sobre protecció de dades»), i a la Directiva sobre la cooperació policial.  

El 25 de maig de 2018, el nou instrument de protecció de dades a escala de la UE, el Reglament general de protecció de serà directament aplicable, dos anys després de la seva adopció i entrada en vigor.  

El nou Reglament reforçarà la protecció del dret de les persones a la protecció de les dades personals, reflectint la naturalesa de la protecció de dades com a dret fonamental de la Unió Europea.

En establir un conjunt únic de normes directament aplicables en els ordenaments jurídics dels Estats membres, garantirà la lliure circulació de les dades de caràcter personal entre els Estats membres de la UE i reforçarà la confiança i la seguretat dels consumidors, dos elements imprescindibles per a un veritable mercat únic digital. D'aquesta forma, el Reglament crearà noves oportunitats per a negocis i empreses, especialment els més petits, fent també que les normes resultin més clares per a les transferències internacionals de dades.

Encara que el nou marc de protecció de dades es basa en la legislació vigent, tindrà una gran repercussió en nombrosos àmbits i requerirà ajustos significatius en determinats aspectes. Per aquest motiu es realitza aquesta jornada, perquè les parts interessades puguin preparar-se plenament per al nou marc jurídic.

Menorca (Videoconfència)
Camí d'es Castell, 269
07702 - Maó

Eivissa (Videoconfèrencia)
Aragó, 67 4-7
07800 - Eivissa


Versió en espanyol de la guia RGPD
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ES/TXT/PDF/?uri=CELEX:52018DC0043&from=EN

Toolkit  i altres documents en espanyol

https://ec.europa.eu/commission/priorities/justice-and-fundamental-rights/data-protection/2018-reform-eu-data-protection-rules_en
Tornar Compartir Imprimir