Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

La Idea d'Europa, George Steiner. Teatre i col·loqui. Calvià

Dijous 12 de desembre 2019. Biblioteca de Calvià, Can Verger, c. Major, 85 / 13-11-19

Interpretació de l'adaptació teatral "La idea d'Europa de George Steiner" per Oscar Intente i Ferran Martínez.

Debat posterior amb: Antoni Vicens i Vicens, director general de Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears, Josep maria Lloveras i Soler, ex funcionari de la Comissió Europea i Antoni Pallicer, ex defensor del ciutadà, ajuntament del Calvià. Modera: Nati Francés Gárate, tinent de batle de Cohesió Social, Comunicació i Policia Local.
 
La idea d’Europa és el títol d’una conferència de George Steiner (prestigiós humanista i erudit francès) que parla de l’home europeu contemporani. Dels homes, dones i nens europeus que duen, com si fos una motxilla massa carregada, un pes a l’esquena. El pes d’un passat brutal i grandiós alhora. Hem arribat fins aquí. Bé, i ara què? Què és Europa? L’home, diu Steiner, té una gran capacitat per fer el mal, però també té una gran capacitat per dedicar-se a coses ben inútils; la música, les matemàtiques, la poesia, la bellesa..., potser la bondat. La recerca d’aquestes capacitats és l’única resposta a la incertesa del nostre continent davant la globalització del món. Néts desorientats de velles glòries. La idea d’Europa és una proposta que avui connecta més que mai amb l’actualitat.
Tornar Compartir Imprimir