Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Taller de contradansa - Any Europeu Patrimoni Cultural - Calvià - Dia de l'Infància

17 de novembre de 2018. Finca es Galatzó - Carretera Es Capdellà a Galilea km 2,2-Calvià / 31-10-18

El Parlament Europeu i el Consell de la Unió Europea aprova, el 17 de maig de 2017, la Decisió per la qual s'estableix la declaració de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural 2018, amb l'objectiu d'animar a més persones a descobrir i comprometre's amb el patrimoni cultural europeu i a reforçar el sentiment de pertinença a un espai europeu comú. El lema de l'any és: "El nostre patrimoni: on el passat es troba amb el futur".

L’objectiu és que els ciutadans s'acostin al seu patrimoni cultural i es comprometin activament amb ell. El patrimoni cultural influeix en la nostra identitat i la nostra vida quotidiana. Forma part dels pobles i ciutats, els paisatges naturals i els jaciments arqueològics d'Europa. No solament es troba a la literatura, l'art i els objectes, sinó també en els oficis apresos dels nostres avantpassats, les històries que expliquem als nostres fills, el menjar de la qual gaudim en companyia i les pel·lícules que veiem i en les quals ens reconeixem.

Biblioteques de Calvià i l'Institut d'Afers Socials amb la col·laboració del Centre Balears Europa amb  la celebració del Dia de la Infància, vol apropar a les famílies d'acollida de Mallorca aquest patrimoni que forma part dels nostres records en forma de música i llegendes.

L'Escola de Música i Danses de Mallorca, ha recuperat com a part d'un projecte,  la música i la coreografia de la contradansa, ball que en els segles XVIII i XIX va ser el més popular de Mallorca abans de la generalització dels boleros, fandangos i les jotes, i ho presenta en forma de taller per un públic adult i infantil.
Tornar Compartir Imprimir